Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не пести похвали за Маркъс Рашфорд и Люк Шоу след класирането за полуфиналите в Лига Европа. Португалецът отличи двамата младоци при трудната победа с 2:1 след продължения над Андерлехт на „Олд Трафорд“.

След 1:1 в редовното време, какъвто беше резултатът и в първия мач, именно Рашфорд прати отбора си в топ 4 с попадение в 107-ата минута. Шоу от своя страна, който в последно време отнесе доста критики от своя наставник, също показа солидно представяне и бе сред най-добрите за домакините.

„Винаги съм вярвал във футболистите със специална психика. Винаги ще е така. Люк Шоу показа нещо ново в този мач, а това значи много за мен“, коментира Моуриньо.

Съмнения за тежка травма на Ибрахимович

„След изиграването на редовото време, преди да разбера, че трябва сменя Златан, той получи крамп. Ашли Йънг беше готов да влезе, но Шоу ми каза, че е готов без никакви проблеми да играе още 30 минути въпреки крамповете. Той заяви, че мога да запазя смяната за друга позиция и е готов да играе.“

„Такива ситуации ме карат да вярвам на играчите. Има и технически аспекти, но психиката е причината да оставя Маркъс Рашфорд на терена през цялото време. Беше труден мач срещу тежък опонент, сега съм уморен. Представям си какво е на играчите, които са по-уморени от мен. Но при жребия в петък все още остава жива мечтата ни да спечелим турнира“, завърши Моуриньо.