Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че Фенербахче напълно е заслужил победата с 2:1 в двубоя от група А на Лига Европа.

"Те заслужаваха да спечелят. Футболът не е само до качества, той е и старание, усилие, отдаденост, раздаване до максимум и даване на всичко от себе си," заяви Моуриньо след мача в Истанбул.

"Отбор, който допуска гол след две минути игра, е отбор, който не е готов, не мисли за мача, не е концентриран," допълни той.

"В атмосфера като тази, да дадеш аванс на противника, е точно това, което те искат. След това забавиха темпото, натиснаха и арбитъра, симулираха, и това всичкото е по наша вина. След втория гол, реагирахме, и можеше да се стигне до различен резултат, но ние не заслужавахме повече. Трябва да играеш 90 минути с максимум желание и концентрация," каза още Моуриньо.

"Проблемите ни дойдоха от цялостното ни отношение. Те играеха мача като финал на Шампионската лига, а ние - като лятна контрола. Това е реалността, така започнахме. Трудно ни е да играем и с левия бек като централен защитник в толкова сложен мач. Не можем да сме доминантни и силни без двама централни защитници. Трудно е да се справим. Имаме креативни играчи на терена, но не вкарваме достатъчно голове," продължи с оправданията Специалния.

"Не зависим от другите, а само от себе си. Ако спечелим два мача, се класираме. Дори с четири точки можем да се класираме," заключи самодоволно Жозе Моуриньо.