Норвежкият Молде почти изпепели мечтите на шотландския Селтик за продължаване напред в Лига Европа. „Детелините“ записаха разочароваща загуба с 1:2 на свой терен и останаха на последното място във временното класиране. В същото време тимът на Молде уверено оглави подреждането в А група с актив от 10 точки. До този момент нямат загуба след четири мача и със сигурност продължават към елиминационната фаза на турнира.

Мачът започна злощастно за домакините от Селтик, след като две техни попадения бяха отменени заради засади. В средата на първата част гостите от Норвегия успяха да изненадат своя противник, когато Мохамед Елионуси се оказа на точното място и се разписа за 1:0.

Футболистите на Селтик обаче реагираха почти мигновено и пет минути след попадението на Мьолде изравниха. Точен за домакините се оказа Крис Комънс.

Гостите от Норвегия нанесоха своя решителен удар в 37-ата минута. Даниел Берг Хестад изведе отново Молде напред след асистенция на Елионуси.

През второто полувреме домакините пробваха всичко, за да се доберат до равенството, но надеждите им приключиха в 77-ата минута, когато Нир Битън получи директен червен картон.

В другия мач от групата Аякс и Фенербахче не излъчиха победител, завършвайки без голове – 0:0.

Лидер в група А е тимът на Молде с 10 точки. Втори е съставът на Фенербахче с 5, следва Аякс с 3 и последен е отборът на Селтик със само две точки.