Отборът на Черно море постигна победа с 4:0 над аматьорите от Сант Хулия в първи мач от първия кръг на турнира за Купата на УЕФА. Въпреки изразителния успех, победата дойде доста трудно за възпитаниците на Никола Спасов.

И четирите гола в мача паднаха в последните пет минути на срещата, въпреки че в края на на първата част футболист на андорците бе отстранен от игра за удар без топка.

В герой за варненци се превърна капитанът на тима Александър Александров – Алекс, който вкара две от попаденията и асистира за последния гол на Бачев. Другият гол бе дело на нападателя Миро Манолов. По време на целия мач близо 800 привърженици на Черно море скандираха „Оставка” по адрес на старши треньора Никола Спасов.

През първото полувреме на мача тимът на Черно море бе този, който владееше повече топката, но малко изненадващо чистите голови положения бяха за гостите от Андора. Още в 3-ата минута след добра контраатака на Сант Хулия, Пепе се озова очи в очи с Карамфил Илчев, но вратаря се справи блестящо и изби в корнер.

Постепенно възпитаниците на Никола Спасов взеха инициативата и на свой ред направиха няколко атаки, с които обаче не успяха да затруднят особено стража на гостите.

В 25-ата минута Манолов имаше добра възможност, но ударът му с глава бе пресечен от бранител в оранжево. Десет минути по-късно гостите отново имаха своя шанс, когато най-дейният в редиците на Сант Хулия Варела пробва да прехвърли излезлия Илчев от фаул от близо 40 метра. Вратаря на варненци обаче отново бе на висота и изби в корнер. 60 секунди по-късно отново Варела пробва да открие резултата, но отново бе разколебан от Илчев.

Най-доброто положение за Черно море през първото полувреме дойде в 38-ата минута, когато след триходова комбинация между Алекс, Георгиев и Георги Илиев, последният, който бе оставен непокрит пробва ножичен удар, но топката не попадна в рамките на вратата.

Три минути преди края на първата част Фонтан от състава на гостите бе отстранен от игра за удар без топка срещу Манолов. Въпреки че тимът на Сант Хулия остана с човек по малко до края на полувремето възпитаниците на Патрисио Гонзалес успяха да създадат нови две положения пред Илчев.

През второто полувреме отборът на Черно море напълно надигра своя съперник, но вездесъщият вратар на андорския тим направи невероятни спасявания и успя да запази нулевия резултат чак до 84-ата минута на срещата. Именно тогава Алекс откри в полза на Черно море, след като бе изведен чудесно в наказателното поле и с прецизен удар в десния ъгъл на вратата вкара за 1:0.

Това окончателно обезсърчи гостите, които само след две минути инкасираха нов гол. Този път Миро Манолов бе точен след разбъркване в наказателното поле.

В даденото от съдията продължение, което бе от 5 минути, Алекс се възползва отлично от грешка на вратаря Тремонти, който излезе неразчетено и за капитана на Черно море не остана нищо друго освен да направи резултата класически.

Още в следващата атака Алекс намери отлично с далечен пас Бачев, който с удар от воле препарира вратаря на гостите.

Така, макар и доста трудно, Черно море постигна добра победа и направи реванша в Андора протоколен.

Черно море: Карамфил Илчев, Никола Домакинов (76-а Танко Дяков), Рикардо Андре (55-а Георги Андонов), Александър Александров-Алекс, Алрександър Александров, Георги Илиев, Милен Петков, Даниел Георгиев (56-а Станислав Стоянов), Радослав Бачев, Мирослав Манолов, Йордан Юруков

Сант Хулия: Даниел Тремонти, Валтер Вагнер, Яел Фонтан, Кристиан Чинос, Лауреано Миралиа (53-а Лучиано Настри), Алехандро Ромеро, Едуардо Пепе, Луис де Вертис, Валентин Спано (86-а Максимилиано Адаиме), Фабрисио Порсел (73-а Мохамед Диаби), Себастиан Варела