Президентът на Твенте Ян ван Халст разкри, че УЕФА е заплашила тима да го извади от евротурнирите за три години, ако не излезе в мразовитите условия на Казан срещу местния Рубин.

Холандският тим спечели срещата с 2:0 в най-ранния мач от програмата на Лига Европа. Срещата бе преместена за 15:00 часа местно време, за да се избегнат температурите от -25 градуса през нощта.

"Много съм ядосан, не искахме да играем мача, защото не трябва да се провеждат двубои в такова време. Няма значение дали е мач от Шампионската лига или Лига Европа, дали печелиш с 10:0 или падаш с толкова. Всичко това няма значение, когато животът на футболист е в опасност, животът на човек", сподели Ван Халст за руския сайт "Sovsport.ru".

"Когато казахме, че сме против двубоя, УЕФА ни заплаши с тригодишно изваждане от евротурнирите. Те обещават взаимно уважение, но всъщност не уважават играчите. Чисто лицемерие", продължи той. УЕФА заяви, че ако температурите са били -15 градуса, мачът е нямало да се играе. Според Ван Халст е било дори още по-студено.

"Днес ще изпратим оплакване до ФИФА и ще искаме обяснение. Знаете правилото за температурата преди мач. Нашият термометър отчете -17.6 градуса, докато този на стадиона -14.2 градуса", каза още президентът на холандския тим.