В мач от група B на турнира за Купата на УЕФА отборите на Металист Харков и германския Херта Берлин не успяха да се победят. Двубоят в Урайна завърши при резултат 0:0, а българският нападател Валери Домочвийски не се появи в игра за гостите, въпреки че бе записан сред резервите.

Домакините започнаха силно мача, но защитниците на берлинчани се справиха с първоначалния натиск. Постепенно Люсие Фавре успяха да изравнят играта и на свой ред през второто полувреме създадоха няколко интересни положения пред вратата на Горянов чрез Андрий Воронин и Пантелич.

По-късно тази вечер е другият двубой от тази група между Бенфика и Галатасарай. Преди тази среща класирането в група B се оглавява от тима на Галатасарай с три точки, следван от Херта Берлин с 2 от два мача.

Друг германски тим – Щутгарт нямаше проблеми със сръбския Партизан и се наложи с 2:0 като домакин на своя „Готлиб Даймлер Щадион”. И двата гола за победителите вкара нападателят Марио Гомес.

В друг мач от днес Удинезе взе ценни три точки като гост на Спартак Москва, въпреки че доигра мача с човек по-малко. Италианците се наложиха с 2:1, като и двете попадения за гостите бяха дело на Куалярела.