Олимпик Марсилия приключи кампанията си в груповата фаза на Лига Европа с изразителна победа 4:2 над Слован Либерец, но тя не беше достаатъчна, за да излязат французите като първи отбор от група F. За целта Брага трябваше да отстъпи срещу Грьонинген и предимството в преките мачове на „финикийците“ щеше да свърши работа. Португалците обаче стигнаха до 0:0 в Холандия и така с точка аванс – 13 срещу 12 запазиха лидерството си и ще се надяват по-благосклонен жребий.

На „Стадион у Ниси“ Марсилия изигра солидно първо полувреме, което завърши с аванс от два гола. Миши Батшуай откри резултата в 14-ата минута след асистенция на Абделазиз Барада. Белгийският национал литна един защитник с рязък финт и след това с кинжален шут по тревата в десния ъгъл направи 1:0.

Барада даде още един голов пас две минути преди края на първата част, с който изведе Жорж-Кевин Н'Куду сам срещу вратаря. Младокът заобиколи вратаря и на празна врата покачи.

Мароканският халф на Марсилия сам отбеляза третия гол във вратата на чехите в 48-ата минута, когато Хави Манкийо го намери с прострелно подаване отдясно.

Домакините направиха мача интересен към края, когато върнаха две попадения в рамките на 60 секунди. Първо Марек Бакош се разписа от дузпа в 75-ата, а още в следващата атака Йозеф Шурал намали до 2:3.

Чак в продължението Олимпик се успоки благодарение на Лукас Окампос, който реализира след подаване на Бенджамен Менди.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS