Френският Олимпик Марсилия продължава в турнира за Купата на УЕФА, след като изхвърли тима на Аякс от осминафиналите в надпреварата.

Успехът за французите не дойде никак лесно. Редовното време на срещата, която се игра в Холандия приключи при резултат 2:1 в полза на домакините и така се стигна до продължения. Първият двубоя на „Велодром” завърщи при същия резултат.

Решителният гол в мача падна едва в 109-ата минута на срещата, когато гостите успяха да стигнат до 2:2. Автор на попадението стана Меарс, а в последната минута на продълженията домакините останаха и с човек по-малко след червения картон на Силва.

Футболистите на Аякс успяха да открият чрез Ено в 33-ата минута, но само две по-късно Мамаду Нианг попари феновете на домакините с изравнително попадение.

През второто полувреме момчетата на Марко Ван Бастен все пак направиха необходимото, за да вкарат така важния втори гол, който щеше да ги остави в мача. Сюлеймани се превърна в герой за своите, вкарвайки за 2:1 15 минути преди края на редовните деветдесет.

Така се стигна до продълженията, в които гостите бяха по-концентрирани и заслужено успяха да се поздравят с крайния успех.

Жребият за четвъртфиналите в турнира е в петък, 20 март.