Днипро постигна много през този сезон, въпреки че загуби финала на Лига Европа с 2:3 срещу Севиля, заяви след мача старши треньорът на украинския клуб Мирон Маркевич. Тимът от Днипропетровск беше изненадата на турнира и дори успя да поведе срещу испанския колос, но така и не успя да задържи своя аванс до края на срещата в полската столица Варшава.

"За всеки треньор е чест да стигне дотук. Благодаря на футболистите. Те играха прекрасно, а ние всички просто им помагахме да постигнат този успех. Да, наистина мисля, че постигнахме много. Но днес ни липсваше опит, за да довършим започнатото. Направихме и много грешки през първото полувреме, а на финал подобни шансове не се пропускат", каза Маркевич.

"През второто полувреме вече не можехме да дадем отпор на Севиля и третият гол беше просто въпрос на време. Накрая играхме и с десет футболисти, но това е футболът. Искахме за победа и се стараехме да спечелим купата, но не успяхме. Ние играем за хората и вярваме, че имаме какво още да им дадем", добави старши треньорът на Днипро./БТА