Динамо Москва постигна минимална победа с 1:0 при гостуването на ПСВ Айндховен в последния мач за двата отбора от група „Е“ на Лига Европа. Двубоят бе без никакво значение, тъй като руснаците отдавна си бяха гарантирали първото място, а холандците второто.

Динамо Москва завърши по най-добрия начин представянето си в груповата фаза, като е единственият отбор в Лига Европа с 6 победи от 6 мача.

Бившият футболист на Литекс Станислав Манолев игра 90 минути за Динамо Москва.

ПСВ започна силно мача и можеше да поведе в резултата в 10-та минута, когато Жозефсон получи добър пас, след което стреля много опасно, но Шунин спаси.

Мемфис Депай пробва далечния си удар в 24-та минута, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Динамо Москва.

Динамо Москва бе близо до това да поведе в резултата в 27-та минута, когато Уилям Венкьор направи индивидуален пробив, след което стреля от границата на наказателното поле на ПСВ, но Ремко Пасвеер направи невероятно спасяване.

ПСВ организира добра атака в 36-та минута, когато топката попадна в Юрген Локадия, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Динамо и стреля, но неточно в аут.

Динамо Москва на два пъти пропусна да вкара в 39-та минута. Първо след удар на Артур Юсипов топката срещна десния стълб на вратата на Пасвеер, а след това Кевин Курани пропусна невероятна възможност при добавката.

Ремко Пасвеер се намеси решаващо в 63-та минута след удар на Алексей Йонов.

След центриране от корнер в наказателното поле на Динамо в 74-та минута, Карим Рекик бе оставен непокрит и стреля с глава, но вратарят Шунин спаси.

Динамо Москва вкара единственият гол в срещата в 90-та минута, когато Балаш Джуджак пусна перфектен извеждащ пас към Алексей Йонов, който преодоля Пасвеер и на празна врата от малък ъгъл изпрати топката във вратата на ПСВ.

В другия мач от групата Панатинайкос и Ещорил завършиха 1:1 в мач без никакво значение.

Така Динамо Москва и ПСВ продължават напред в турнира Лига Европа.

Динамо Москва 6 0 0 9:3 18 т

ПСВ Айндховен 2 2 2 8:8 8 т.

Ещорил 1 2 3 7:8 5 т.

Панатинайкос 0 2 4 6:11 2 т.