Локомотив София продължава да бъде в неведение по отношение на утрешния жребий за Купата на УЕФА.

След първоначалното решение на УЕФА да извади Партизан от евротурнирите за една година заради безредиците с феновете му в Босна, железничарите трябваше да бъдат сред поставените тимове във втория предварителен кръг. Нещата обаче се промениха след жалбата на сърбите до Апелитивната комисия на УЕФА.

От Нион постановиха тази вечер да се играе и мачът реванш между Партизан и Жрински Мостар (6:1 за сърбите в първия двубой), а до 16 август комисията да се събере и да излезе с окончателно решение. По информация на Гонг в УЕФА са направили опит да съберат днес Апелативната комисия, но заседанието се е провалило поради липса на кворум.

По тази причина остава висящо и положението на Локомотив София, като УЕФА ще мъдри казуса в последния момент преди утрешния жребий.

Твърде възможно е от евроцентралата да оставят двойката Партизан – Жрински Мостар сред непоставените отбори като един вид соломоновско решение по случая.

Така или иначе казусът ще държи под напрежение до последно и червено-черните, тъй като разликата в класата на съперниците при поставените и непоставените отбори във втория кръг е чувствителна и при негативен развой на събитията от българския клуб също е възможно е да се жалват.