„Благословия за всеки журналист и медия по света“, така определи евентуален сблъсък между Ливърпул и Борусия Дортмунд в Лига Европа старши треньорът на немския гранд Томас Тухел.

Ливърпул на Юрген Клоп и Борусия на Тухел се класираха за следващата фаза на турнира, а при жребия в понеделник има възможност двата състава да се изправят един срещу друг.

Бившият треньор на Борусия Юрген Клоп остана видимо изненадан от факта, че немският тим остана втори в класирането своята група и има шанс за евентуална среща с Ливърпул. „Така ли?!“, изрече Клоп, когато бе информиран за това, и добави след кратко замисляне: „Ок, няма проблем да се срещнем.“ 

Това би било завръщане в Дортмунд на специалиста, който е истинска легенда за Борусия.

Настоящият треньор на Борусия Томас Тухел обаче не бърза толкова за евентуална среща с Ливърпул. „Бих искал да се срещнем в последния мач на турнира“, заяви Тухел, намеквайки, че иска сблъсък с Ливърпул чак на финала на Лига Европа.

Един от играчите на Борусия Свен Бендер също коментира възможността за мач с Ливърпул на Клоп: „Тези мачове биха били изключителни. Ще се радваме да се срещнем с Клоп, но ще трябва да го нараним.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS