Отборът на Лион постигна победа с 3:1 над Виляреал като домакин в първия шестадесетинафинал на Лига Европа. Попадения на Ндомбеле, Набил Фекир и Мемфис Депай подпечатаха успеха на „хлапетата“, които взеха комфортен аванс преди реванша. За „жълтата подводница“ Пабло Форналс реализира единственото попадение.

Ответният мач е на 22 февруари от 20.00 часа.

Първата част премина с превъзходство на Лион, който стигна до по-чистите положения. Първата по-интересна ситуация дойде след 11 минути игра, когато Набил Фекир намери пространство пред себе си и стреля отдалеч, но топката прелетя покрай левия стълб. Две минути по-късно Мариано Диас поде умела атака, която обаче не съумя да завърши така добре и топката излезе в аут.

По-запомнящото се от „жълтата подводница“ през първите 45 минути дойде след един ъглов удар. Карлос Бака намери центрираната топка, но Антони Лопес плонжира добре и улови.

Играта на Лион продължи да спори и след почивката, а това намери израз в резултата. Непосредствено след подновяване на събитията по терена, „хлапетата“ поведоха. Мариано Диас комбинира с Ндомбеле много добре след едно по-продължително разиграване в наказателното поле на испанците и последният с глава откри за 1:0.

Още не превъзмогнали шока от инкасираното попадение, играчите на Виляреал допуснаха нова грешка, която коства второ попадение в мрежата им. Отново Мариано Диас бе изпуснат от отбраната, той опита сам да стреля, но топката бе избита и така се озова в Набил Фекир, за когото остана да покачи на 2:0.

Испанският тим все пак намери сили да намали. Това се случи в 63-ата минута, когато Денис Черишев пусна хубав диагонален пас към Форналс, който успя да преодолее стража на Лион за 1:2.

Крайния резултат бе оформен в 82-ата минута, когато топката попадна в краката на Мемфис Депай, който се намираше фронтално на вратата на малко повече от 20 метра и с мощна тупалка направи 3:1.  

Минута преди края на редовното време на мача, Пабло Форналс демонстрира пъргавина, като стигна до отскочила топка в наказателното поле. След това шутира, но Лопес бе на мястото си и отрази.