Развръзката от осминафиналите в Лига Европа предстои тази вечер. Повечето реванши крият голяма интрига, тъй като единствено Генк и Лион успяха да вземат аванс от два или повече гола в първите срещи.

Проследете развитието на осминафиналните мачове реванши в Лига Европа с Gong.bg.

На „Олд Трафорд“ Манчестър Юнайтед ще трябва да се съвземе след отпадането от Челси за Купата на Англия. „Червените дяволи“ нямат право на никакво подценяване на своя съперник Ростов. Първата среща завърши 1:1, което дава леко предимство за водения от Жозе Моуриньо отбор. Португалският мениджър има сериозни кадрови проблеми преди двубоя и отново може да разчита на ограничен брой футболисти в офанзивен план, след като стана ясно, че Антони Марсиал и Уейн Рууни няма да вземат участие в реванша.

Манчестър Юнайтед отново с проблеми в атака

Специалния се опълчи на критиците на свой футболист

Ибра оставя Юнайтед, вече води преговори с друг отбор​

Рома има трудната задача да навакса два гола пасив при домакинството си на Олимпик Лион. Италианците имат кадрови проблеми, но Лучано Спалети е категоричен, че неговите футболисти нямат право на грешка и оправдания. Наставникът на Лион Бруно Женесио обяви, че Рома продължава да е фаворит в сблъсъка, въпреки аванса от два гола, който френският отбор изкова в първия двубой между двата тима.

Генк може да гледа смело напред към четвъртфиналите, след като спечели с 5:2 при гостуването си на Гент в първия мач между двата отбора.

Балканският сблъсък между Бешикташ и Олимпиакос предизвиква горещи страсти. Първият двубой в Пирея завърши 1:1.

Германският сблъсък между Борусия Мьонхенгладбах и Шалке 04 изглежда изключително равностоен. Шансовете и на двата отбора да продължат напред са реални, въпреки че „жребчетата“ имат лек аванс след резултата 1:1 в първата среща.

Аякс посреща Копенхаген. Холандците нямат място за отстъпление след загубата с 1:2 в първия двубой.

Селта гостува на Краснодар с аванс от един гол, а реваншът обещава да бъде изключително вълнуващ.

Андерлехт посреща АПОЕЛ Никозия, след като в първата среща постигна минимална победа с 1:0, което дава сериозно предимство на белгийския шампион.

Лига Европа, 1/8-финали, реванши:

20 часа Бешикташ – Олимпиакос (1:1 в първия мач)

20 часа Генк – Гент (5:2)

20 часа Краснодар – Селта Виго (1:2)

22:05 часа Аякс – Копенхаген (1:2)

22:05 часа Андерлехт – АПОЕЛ Никозия (1:0)

22:05 часа Манчестър Юнайтед – Ростов (1:1)

22:05 часа Рома – Олимпик Лион (2:4)

22:05 часа Борусия Мьонхенгладбах – Шалке 04 (1:1)