Отборът на Байер Леверкузен размаза Цюрих с категоричното 5:0 като гост в последния си мач от груповата фаза на турнира за купата на УЕФА. По този начин „аспирините” завършиха на първо място в крайното класиране и ще могат да очакват по-лесен съперник в следващата фаза.

В другия двубой в група Е Тулуза победи Спартак Москва с 2:1. това бяха първи точки за кошмара на ЦСКА в турнира, но въпреки победата французите останаха на последното място в потока. Спартак пък се класира като втори в групата, а Цюрих продължава напред като трети в групата.

На стадиона в Цюрих развръзката дойде още в първите 25 минути на срещата. Първо Вратислав Грешко с отличен удар от 30 метра откри резултата в 19-тата минута, а само 4 по-късно Димитри Буликин удвои с удар от границата на наказателното поле.

Транкильо Барнета направи резултата класически в 50-тата минута, след като след вкара с глава след асистенция на Щефан Кислинг. 4:0 направи Димитри Буликин с втория си гол в мача 7 минути по-късно, а крайното 5:0 оформи Щефан Кислинг в 80-тата минута.

В другия мач от групата, Тулуза поведе с 2:0 с голове на Сантос в 41-вата и 53-тата минута. Артем Джуба пък оформи крайния резултат в 61-вата минута.

Крайно класиране в група Е:

 

1. Байер Леверкузен 9 точки

2. Спартак Москва 7

3. Цюрих 6

4. Спарта Прага 4

5. Тулуза 3