Германският Байер Леверкузен се подигра с турския гранд Галатасарай, побеждавайки го с гръмкото 5:1 в 1/16 финален мач от рурнира за Купата на УЕФА. Първата среща в Турция завърши 0:0 и така „аспирините” си осигуриха място на осминафиналите в надпреварата.

 

Домакините решиха нещата в своя полза още до 13-ата минута на мача, когато вече водеха с 2:0. Резултатът откри босненският нападател Сергей Барбарес в 11-ата минута. Само две по-късно Кислинг покачи.

 

Стъписани от бурното начало, футболистите на Галатасарай продължиха да правят безобразни грешки в отбрана. Игралият отлично в срещата Барбарес се възползва от наивната игра на бранителите на гостите и в 22-ата минута реализира второто си попадение в мача, правейки резултата класически.

 

През втората част домакините продължиха да атакуват, въпреки комфортната си преднина и логично паднаха нови два гола във вратата на турците. Хаги направи 4:0, а Шнайдер вкара петия гол за Леверкузен от дузпа. До края на срещата падна още попадение, но този път то бе във вратата на домакините. Барусо вкара почетното попадение за Галатасарай пет минути преди края от 11-метров наказателен удар.

 

В друг двубой от тази фаза на надпреварата Хамбургер завърши наравно 0:0 с отбора на Базел, но благодарение на победата си с 3:1 в първия мач намери място на осминафиналите в турнира.