Лацио успя да се върне на правия път в група Е на Лига Европа, като у дома се наложи трудно над Рен с 2:1. Френският тим поведе в резултата през второто полувреме, но тогава големите звезди Сергей Милинкович-Савич и Чиро Имобиле излязоха на сцената.

Първото полувреме на „Олимпико” в никакъв случай не предложи каквито и да били запомнящи се мигове. В играта на римляните определено ярко присъстваше доза нервност заради неудачите им в последно време. Домакините играеха като отбор, който имаше нужда да бъде събуден и тъкмо това им се случи през втората част.

Рен загатна за своите добри страни още в 49-ата минута, когато Едуардо Камавинга отлично преодоля пазача си в наказателното поле и шутира много силно, ала и неточно в аут покрай лявата греда. Сякаш тази заплаха не беше достатъчна и 6 минути по-късно французите поведоха с един от редките голове в кариерата на Жереми Морел. Преминалият през Рома Клеман Грение центрира изкусно от пряк свободен удар, а пред вратарското поле Морел бе оставен да стреля с глава в долния десен ъгъл – 0:1.

Лацио моментално се хвърли да търси изравняване и го постигна сравнително бързо. В 64-ата минута Луис Алберто блесна с диагонален пас по земя към точката да дузпата, където Сергей Милинкович-Савич зае позиция пред защитниците и без друго докосване нанесе шут по земя. Топката тупна неприятно за вратаря Едуард Менди и спря в долния десен ъгъл – 1:1.

Оттам нататък домакините буквално полетяха в атака след атака. Пълният обрат се случи четвърт час преди края. Милинкович-Савич осигури центрирането отдясно, а на около 9-10 метра от вратата Чиро Имобиле се извиси без конкуренция във въздуха и с отривисто движение на цялото си тяло с глава изпрати топката неспасяемо по диагонала – 2:1.

Рен съвсем не се предаде и в заключителните минути имаше няколко отлични шанса. В 80-ата минута Бенжамен Бурижо накара Стракоша почти панически да боксира над гредата. Шест по-късно Грение отправи зверски шут от дистанция, който профуча на сантиметри покрай вратата на албанеца.

Фелипе Кайседо в 89-ата минута можеше окончателно да успокои домакините, но неговият изстрел, дошъл вследствие на центриране от ъглов удар, бе отразен от Менди.

Така все пак Лацио устиска победата и с 3 точки излезе на трето място. Същият актив има и румънският ЧФР Клуж, който победи римляните в първия кръг на груповата фаза. Лидер е тимът на Селтик с 4 пункта, станали факт след победа 2:0 над Клуж. Рен е на дъното с 1 точка от двата си мача дотук.