Грузинският Торпедо Кутаиси разби с 5:2 албанския Кукеши в първия двубой между двата тима от третия кръг на Лига Европа. Реваншът е следващата седмица, а победителят от сблъсъка ще се изправи срещу победителя от мача Лудогорец – Зрински Мостар. В Разград българския шампион записа минимална победа с 1:0 и излиза като фаворит в ответния сблъсък в Широки брег.

Едно от попаденията за Кутаиси бе дело на българския защитник Лазар Марин (на снимката).

Домакините от Торпедо не оставиха никакви шансове на своя противник днес, като през всичките 90 минути доказаха, че са по-добрият тим. Головата фиеста в Кутаиси започна още в 3-ата минута, когато Гиорги Кухианидзе откри за домакините. След четвърт час игра, отново той реализира, за да направи 2:0.

Харис Харба върна надеждите на своите, след като върна едно попадение в 22-ата минута, но бившият халф на Ботев Пловдив Лазар Марин възстанови преднината от два гола за домакините. Кимадзе вкара нов гол за Торпедо преди почивката и предреши всичко в мача още през първата част.

През второто полувреме Торнике Капанадзе и Себино Плаку реализираха в заключителните минути, за да оформят крайния резултат 5:1.