Кошице успя да изненада Рома в първата среща между двата тима от плейофите на Лига Европа. Срещата между словашкия тим и италианския гранд приключи при любопитния резултат 3:3, а още по-интересно се оказа развитието на самия мач.

Кошице успя да открие рано-рано резултата с попадение на Марко Милинкович още в 5-та минута на срещата. Капитанът Франческо Тоти обаче се оказа особено хладнокръвен в 38-та минута, когато вкара от дузпа за 1:1, отсъдена за нарушение срещу самия него.

Въпреки че „римските вълци” поеха инициативата, а след това и дори успяха да поведат до 3:1, домакините от Кошице сътвориха изненадата, като се върнаха в мача с два гола на Новак.

В състава на Рома липсваха няколко ключови футболисти, които лекуват контузии, което може би донякъде оказа своето влияние. След почивката само за пет минути, с голове на Мендес и Тоти гостите дръпнаха с 3:1, но Кошице показа характер, като изравни с попадения на Новак.

В 71-та минута главният рефер отсъди дузпа в полза на словашкия отбор, реализирана точно за 2:3. Десет минути след това отново Новак се превърна в истински герой за своите, след като изравни за 3:3 и наказа разсеяната защита на Рома.

В друг мач от тази вечер, ФК Баку, който отпадна от квалификациите на ШЛ от Левски, загуби с 1:3 от Базел.