Старши треньорът на Ювентус Антонио Конте демонстрира спокойствие преди мача с Лион от четвъртфиналите за Лига Европа в четвъртък.

Според специалиста, "бианконерите" са достатъчно силен отбор, който може да се изправи спокойно срещу тим от класата на французите, който според него е бил много пред "старата госпожа" преди години.

"Лион е страхотен отбор, който разполага с много добри футболисти. Ние сме ги проучили и сме наясно със силните и слабите им страни.

Чух, че те ни уважавали, което е похвално за Ювентус. Само допреди няколко години Лион беше отбор, който е пред нас и това означава, че се развиваме правилно", заяви Конте.

През уикенда "старата госпожа" допусна едва втората си загуба в Серия А от Наполи и мнозина смятат, че това може да повлияе негативно на тима. Но не и според Конте.

"Надявам се, че това поражение ще ни повлияе по съвсем различен начин. А именно, че ще ни мотивира да покажем най-доброто от себе си.

Трябва да влезем в подходящо настроение за финалния спринт. При всички положения с Лион ще е страхотен мач", добави Конте.