Жребият за фазата на елиминациите ще определи днес в централата на УЕФА в Нион кой срещу кого ще се падне напролет.

За съжаление България остана без представител, след като в груповата фаза Лудогорец, въпреки доброто си представяне, отпадна както от Шампионската лига, така и от Лига Европа.

Нашата страна ще бъде представлявана от Димитър Бербатов /Монако/ и Иван Иванов /Базел/.

В по-силния турнир – Шампионската лига, предстоят осминафиналите, а жребият стартира в 13.00 часа българско време.

Победителите в групите са поставени в урната на фаворитите, а техните подгласници – в тази на аутсайдерите, които ще домакинстват в първите срещи.

Условието е на този етап да не се срещат тимове от една и съща страна, както и участвали в една и съща предварителна група.

УРНА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ: Атлетико М, Реал М, Монако, Борусия Д, Байерн, Барселона, Челси, Порто

УРНА НА ПОДГЛАСНИЦИТЕ: Ювентус, Базел, Байер Лев, Арсенал, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен, Шалке, Шахтьор Донецк

Жребият за 1/16-ина финалите в Лига Европа стартира с час по-късно – 14.00. И тук тимовете са разделени в две урни, като тук също важи принципът за несъбиране в двойки на отбори от една и съща страна и играли заедно в групите. Към турнира се присъединяват и отборите заели трети места в групите от Шампионската лига. Руските и украинските тимове също ще бъдат разделени.

Българските футболисти в продължаващите напред отбори са Станислав Манолев /Динамо М/, Александър Тонев /Селтик/ и Симеон Славчев /Спортинг/.

ПОСТАВЕНИ: Борусия М, Брюж, Бешикташ, Залцбург, Динамо М, Интер, Фейенорд, Евертън, Наполи, Динамо К, Фиорентина, Легия, Олимпиакос, Спортинг, Атлетик Б, Зенит

НЕПОСТАВЕНИ: Виляреал, Торино, Тотнъм, Селтик, ПСВ Айндховен, Днипро, Севиля, Волфсбург, Йънг Бойс, Олборг, Гингам, Трабзонспор, Андерлехт, Аякс, Ливърпул, Рома

Gong.bg ще ви информира своевременно за изтеглените двойки в двата турнира.