„Гледахме два мача на ЦСКА от новото българско първенство, наблюдавахме и мачовете с ирландския Дери Сити. Знаем, че ЦСКА е вицешампион на България, като дълго време бе лидер в българското първенство”, така започна пресконференцията на Кобелев на Националния стадион „Васил Левски”, където утре от 20,00 часа ще се играе първият мач от четвъртия квалификационен кръг на новосъздадения турнир Лига Европа.

На въпрос, дали Динамо е фаворит в мачовете с българския ЦСКА, Андрей Кобелев отговори: „Шансовете са 50:50, предстоят два мача, като първият е утре. Нашата цел е да влезем в Лига Европа”.

Кобелев обясни, че не се притеснява от липсата на опит в своите играчи, които с изключение на Александър Кержаков и Дмитрий Хохлов са доста млади: „Опитът се печели именно в такива мачове - със Селтик, сега с ЦСКА, в мачовете от европейските турнири”.

Запитан, дали няма да ползва „като разузнавач” българския нападател на Динамо Цветан Генков, главният треньор на московския отбор отговори: „Генков вече две години и половина не е в България и не разполага с актуална информация”.

Руски журналист попита, с колко нападатели ще излезе утре на Националния стадион „Васил Левски”, след като в първия мач със Селтик е играл с двама нападатели, а в Москва - с един нападател, Андрей Кобелев за миг направи недоволна гримаса, но след това произнесе с хладен тон: „Утре съставът ще е ясен”.

Пресконференцията на Кобелев продължи точно 11 минути. На нея присъства и капитанът на московския отбор Дмитрий Хохлов, който обаче не произнесе нито една дума.