Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри какво е казал на играчите си, за да се надъхат така, че да сътворят знаменития обрат срещу Борусия Дортмунд. Бившият клуб на германеца водеше с 3:1 до 65-та минута, но мърсисайдци направиха невероятното и обърнаха развоя до 4:3, за да продължат на полуфиналите. 

Думите му са били по време на смяната, когато на терена влезе Джо Алън. Той е казал само едно изречение, което обаче се оказа с цената на обрата в полза на английския отбор. 

"Много ми е трудно да си обясня какво се случи на терена. Велика, велика нощ, но ако трябва да съм честен, този мач беше доста странен. Когато пуснах Стъридж и Алън на терена, казах само едно на всички - "Може и да паднете, но трябва да покажем характер." А ние направихме много повече от това."

"Мога да кажа, че това беше европейски футбол от най-високо качество. Трудно ми е да повярвам, затова само искам да поздравя момчетата. На почивката ни беше трудно да сме смели, но се разбрахме, че ще минем по тежкия път."

"В крайна сметка след този развой всички фенове, не само тези на Ливърпул и Дортмунд, ще могат да си направят заключението, че, да, футболът е един много красив спорт", сподели щастливият Клоп след мача.