Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп си навлече недоволството на УЕФА, след като призова всички феновете на тима да пътуват за финала в Лига Европа срещу Севиля в Базел.

Двубоят на 18 май ще се играе на стадион „Санкт Якуб Парк“, който е с капацитет от 35 000 места. Това означава, че двата клуба ще получат едва по 10 236 билета. Заявките от страна на „червените“ обаче надхвърлят значително тази бройка.

След отстраняването на Виляреал от полуфиналите в турнира и невероятната атмосфера на „Анфийлд“, Клоп призова феновете на „червените“ да пътуват за швейцарския град независимо дали имат или не билет за мача.

„Това е една прекрасна възможност за нас, но не можем да променим стадиона и не можем да мислим за това. Бил съм в Базел един или два пъти. Това е един прекрасен стадион и страхотен град. Би си струвало да отидеш там дори и да нямаш билет, за да бъдеш около стадиона и да се наслаждаваш на живота като фен на Ливърпул“, коментира Клоп.

Това не се прие особено добре от ръководните фактори в УЕФА, които се притесняват от безредици и черна борса преди мача.

От клуба също посъветваха привържениците да не пътуват за Базел, ако нямат билет за финала.