Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри задоволството си след жребия за Лига Европа, който отреди „червените“ да се изправят срещу бившия клуб на специалиста – Борусия Дортмунд.

Несъмнено сблъсъкът между Ливърпул и Дортмунд ще бъде един от най-очакваните от четвъртфиналите на турнира, а Клоп сподели, че няма търпение да се завърне на „Сигнал Идуна Парк“.

Германският наставник на „мърсисайдци“ изрази увереност, че двубоят ще предизвика сериозен интерес и ще бъде следен от феновете по целия свят. Първият мач е в Дортмунд на 7 април, а реваншът седмица по-късно на „Анфийлд“.

„Аз съм много доволен от жребия. Още вчера казах защо искам да се паднем срещу най-силния отбор в турнира. Ако искаш да спечелиш Лига Европа и вече си се класирал за четвъртфиналите, то трябва да победиш най-добрите“, коментира Клоп.

„Хубаво е, че ще бъдат два мача, а не само един. Искрено се радвам, че ще мога да представя моя тим в Дортмунд. Радвам се също, че ще мога да покажа на момчетата един невероятен стадион и страхотен град. Това е една история, която само футболът може да напише. Всички сме щастливи. По време на жребия имахме видео разбор за мача със Саутхемптън, а веднага след това тренирахме, така че може би телефонът ми е пълен със съобщения. Трябва да го проверя“, продължи германецът.

„Два от най-големите клубове в света се изправят един срещу друг в Лига Европа. Надявам се, че всички тези, които преди няколко месеца си мислеха, че този турнир не е толкова интересен, сега са променили мнението си. Мачовете срещу Манчестър Юнайтед великолепни двубои, а сега следват такива срещу Дортмунд. Да играеш в Дортмунд е едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат във футбола. Очакват ни два вълнуващи двубоя. Два мача, които си мисля, че целият свят ще гледа“, каза още Юрген Клоп.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS