Гръцкият Арис Солун поднесе една от най-големите изненади в двубоите от турнира за Купата на УЕФА тази вечер. Арис се наложи с класическото 3:0 над сръбския гранд Цървена звезда. Това бе втора поредна загуба за „звездашите”, които в първия кръг от груповата фаза отстъпи като домакин на Байерн Мюнхен.

Двубоят на стадион „Клеантис Вакелидис” започна доста равностойно, като и двата тима се стремяха рядко поглеждаха към вратата на противника. Логично първата част завърши при резултат 0:0.

През второто полувреме домакините значително увеличиха оборотите и се отчетоха с няколко добри положения пред вратата на Цървена звезда. Последователно пропуски направиха Фелипе и Нето.

Арис успя да поведе в 76-ата минута чрез влезлия като смяна в началото на втората част Атанасиус Папазоглу. Нападателят получи чудесен пас от Серджио Коке и с премерен удар с десния крак успя да открие резултата. Голът допълнително разстрои играта гостите, който направиха няколко последователни грешки в отбрана, но разконцентрираната игра на нападателите на домакините запази резултата непроменен.

Все пак Арис направи решителния си удар секунди преди края на редовните 90 минути, когато Папазоглу реализира второто си попадение в мача и по този начин се превърна в герой за своя тим. В даденото от съдията продължение домакините реализираха още едно попадение за радост на многобройните си фенове. Автор на попадението стана Коке. Така след изиграването на два кръга от груповата фаза Цървена звезда остава без спечелена точка.

По рано днес в друг мач от група F байерн не успя да победи като домакин отбора на Болтън Уондърърс. Двата тима завършиха наравно 2:2.

Класиране в група F:

1. Байерн М - 4 точки

2. Арис - 3

3. Болтън - 2

4. Брага - 1

5. Цървена звезда - 0