Отборите на Спартак Москва и Виляреал разиграха същинско зрелище във втори мач за двата тима от турнира Лига Европа. Руският гранд току бе стигнал до крайния успех с 3:2, след като губеше с 1:2 до 82-ата минута, но в крайна сметка записа една точка в актива си, тъй като Виляреал изравни за 3:3 в шестата минута на добавеното време на срещата от дузпа.

Испанците поведоха на „Октрите Арена” в 13-ата минута чрез Карл Тото Екамби, но Зе Луис възстанови равенството на почивката в 34-ата минута след точно изпълнена дузпа. Пабло Форналс отново даде аванс на „жълтата подводница” в 49-ата минута, но същият Зе Луис бе точен в 82-ата, за да доведе мача до второ равенство. Три по-късно московчани обаче излязоха напред чрез Лоренцо Мелгерехо, чийто гол донесе трябваше да донесе успеха на тима на Масимо Карера, но не така сметна реферът Даниел Зийберт, който отсъди скандална дузпа в добавеното време. Зад топката застана Санти Касорла, а ударът му бе безкомпромисен и доведе до крайното 3:3 в Москва.

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов бе през цялото време на скамейката за московския тим и не взе участие в головия трилър.

Спартак Москва Виляреал

източник: БГНЕС

Всичко започна по мечтан начин за Виляреал, който поведе след едва 13 минути игра. Мануел Тригерос подаде вляво към Екамби, който с мощта си елиминира двама бранители на Спартак и си освободи място да стреля, последва мощен удар с десния крак и топката влетя в мрежата – 1:0.

15 снимки

В 33-ата минута Ломовитский центрира отдясно, а топката срещна ръката на Сансоне и главният съдия посочи бялата точка за домакините. Зад топката застана Зе Луис, чиято посока на удар бе уловена от стража Андрес Фернандес, но вратарят не успя да отрази и резултатът бе изравнен.

По подобие на първата част, второто полувреме почна по-красив начин за Виляреал. Топката се разигра отдясно на нападението на „жълтата подводница”, но в крайна сметка дойде до Пабло Форналс, който бе пред дъгата на наказателното поле. Футболистът опита да стреля, но неуспешно, но въпреки това топката премина край Расказов, а Форналс стреля отблизо, за да накаже Максименко за втори път – 2:1.

Спартак Москва Виляреал

източник: БГНЕС

Спартак Москва направи всичко по силите си да изравни резултата, а това стана факт в 82-ата минута. Ташаев центрира топката отляво в наказателното поле, където дебнеше Зе Луис. Стрелецът на московчани бе заел добра позиция и отблизо с глава изравни отново резултата – 2:2.

Спартак Москва Виляреал

източник: БГНЕС

Три по-късно „Откритие Арена” ликуваше. Хани проби отляво навътре и стреля с десния крак, но топката се отби в страничната греда и се върна в Мелгарехо. Той пък по диагонала нямаше как да сбърка и прати в екстаз феновете на Спартак Москва. И както всичко изглеждаше, че ще свърши със щастлив край за московския тим, то в шестата минута на продължението съдията Зийберт даде много спорна дузпа за Виляреал. Ташаев влезе в единоборство след корнер с Морено, а футболистът на испанците се свлече театрално, но това явно стигна на Зийберт да отсъди дузпа. Зад топката застана опитният Санти Касорла, който с перфектен изстрел донесе хикса на Виляреал в Москва.

По този начин Спартак записа първи точки в групата си, докато за Виляреал това е втора. Руският тим е на последното четвърто място, докато Виляреал е трети. Рейнджърс е лидер в групата с четири пункта, докато австрийският Рапид Виена е втори с три.