Карабах изстрада мястото си на осминафиналите в Лига Европа, след като отсрани Брага след продължения и с човек по-малко. Двубоят бе ръководен от най-добрия ни съдия Георги Кабаков, който днес навърши 38 години. Със сигурност той ще помни още дълго рождения си ден, тъй като мачът на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку бе много драматичен.   
 
В крайна сметка отборът от Азейбарджан загуби реванша с 2:3 след продължения, но спечели първата среща с 4:2 и това бе достатъчно за крайния успех с  6:5.
 
В началото на второто полувреме Кабаков показа два жълти картона на Елвин Джафаркулиев в рамките само на 4 минути и така домакините останаха с 10 души. Това бе използвано от гостите, които отбелязаха две попадения чрез Роджър Фернандеш и Алваро Джало и пратиха мача в продължения. 
 
В първото продължение бившият играч на Локомотив Пловдив - Матеус да Силва намали изоставането на домакините, но в 115-ата минута Кабаков отсъди дузпа за Брага. Тя бе реализирана от Симон Банза за 1:3 и португалците вече се виждаха победители.В 122-ата минута обаче резервата Нариман Ахундзаде донесе голямата радост за Карабах.