Отборът на Манчестър Юнайтед ще гостува на Селта Виго, докато Аякс ще приеме Олимпик Лион в първите полуфинални мачове от Лига Европа този сезон.

На пръв поглед тимът на Жозе Моуриньо изтегли най-лесния жребий, като се има предвид, че испанският тим е смятан за аутсайдер на този етап от надпреварата, заемайки едва 57-ото място в ранглистата на УЕФА.

Първите мачове ще се играят на 4 май, четвъртък, докато реваншите са насрочени за седмица по-късно.

Финалът в турнира е на 24 мач на стадион „Френдс Арена“ в Стокхолм, а победителят в надпреварата за първи път ще получи правото да участва в групите на Шампионската лига през следващия сезон.

МАДРИДСКИ ЕКШЪН И МОНАКО - ЮВЕ В ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ШЛ

Символичен домакин в Швеция ще бъде победителят от първия полуфинал между Аякс и Лион.  

Юнайтед ще се изправи срещу Селта в Испания само три дни преди очертаващия се за ключов сблъсък във Висшата лига срещу Арсенал на „Емиратс“, докато реваншът на Олд Трафорд ще се играе три дни преди друго дерби в Англия – срещу Тотнъм.

Юнайтед и Селта не са се срещали никога досега в европейски мач. Въпреки че е сочен за аутсадер в турнира, тимът от Виго преодоля групата, класирайки се втори след Аякс, а след това преодоля отборите на Краснодар и Генк.  

Лион и Аякс имат четири мача помежду си в Европа, като и четирите са в Шампионската лига. През сезон 2002/2003, в груповата фаза на турнира, холандският гранд побеждава Олимпик и в двата мача с резултати 2:1 и 2:0.

През сезон 2011/2012 следват нови два двубоя между тези съперници, като и двете срещи завършват при нулеви равенства.