Отборът на Манчестър Юнайтед успя да надвие с 1:0 Партизан в двубой от груповата фаза на Лига Европа. Единственото попадение в Белград падна в края на първата част и бе дело на Антони Марсиал, който бе точен от дузпа. 

И двата тима влязоха предпазливо в срещата. Първата по-сериозна възможност бе в 16-ата минута, когато Хуан Мата изпълни свободен удар, след който Скот Мактоминей опита мощен удар с глава, но топката премина точно покрай лявата греда. 

Играчите на Манчестър Юнайтед запазваха притежанието на топката и не оставяха възможност за съперниковите играчи да пресекат топката. 

В 30-ата минута капитанът на "червените дяволи" - Хари Магуайър извърши груб шпагат, което накара съдията Хавиер Фернандес да отсъди свободен удар за Партизан. Бибрас Начо изпълни наказателния удар, но центрирането бе изчистено и не доведе до сериозна опасност. 

В 38-ата минута Джеси Лингард можеше да изведе отбора си напред в резултата, след като нанесе силен удар от границата на наказателното поле, но късметът не бе на негова страна и топката се отби в дясната греда. 

Минути по-късно Партизан също имаше малшанса да нацели гредата, след като Умар Садик пропиля обещаващ шанс за отбора си. Той опита удар от средно разстояние, но топката се удари в дясната греда на вратата. 

В 42-ата минута Неманя Милетич извърши изключително грубо нарушение, за което Хавиер Фернандес отсъди дузпа. Антони Марсиал се нагърби с изпълнението от бялата точка, но се справи с напрежението и пращайки топката в долния ляв ъгъл, направи резултата 1:0 за Юнайтед. 

В началото на втората част Сейдуба Сума се промъкна на дрибъл до границата на наказателното поле и шутира ниско към вратата на Серхио Ромеро, но той се справи блестящо и спаси удара. 

В 74-ата минута Умар Садик овладя подаване и успя да се измъкне от защитника, след което шутира от средно разстояние, но топката се отклони на сантиметри встрани от лявата греда. 

Десет минути по-късно Такума Асано скочи за удар с глава и прати топката в целта, но вратарят се намеси отлично.

Така Манчестър Юнайтед излезе на първа позиция в класирането на своята група L с актив от 7 точки, а Партизан е трети с 4 пункта след три изиграни двубоя.