Италианският агент Джанфранко Чикети предупреди Лацио да внимава с Лудогорец в Лига Европа. Чикети, който представлява Александър Тонев, даде интервю за един от сайтовете на римските орли, в което направи профил на българския шампион.

Лацио и Лудогорец ще се срещнат на 1/16-финал в турнира, след като преминаха груповата фаза непобедени.

"Никой не очакваше много от този малко познат отбор в групите. Те спечелиха пет от шестте си мача, и са един от отборите, допуснали най-малко голове в турнира. Така че, според мен жребият не е чак толкова добър за Лацио. Двата мача ще са доста коварни. На тях може би ще им попречи зимната пауза, защото ще спрат за около месец и половина, и после няма да им е лесно. Лацио трябва да се възползват от това. Освен останалото, Лудогорец е начело на първенството в България, и е шампион от миналия сезон. В отбора им има много южноамериканци. Изглеждат като отбор от средата на таблицата в Италия."

Предвид големите имена, които имаше на жребия, може ли да се каже, че Лацио е извадил късмет?

"Да, защото можеше да бъде и много по-зле. Но не бива да се подценява съперникът. Те играят в много целенасочена схема 4-2-3-1. Имат и някои страхотни индивидуални изпълнители - полузащитникът Светослав Дяков е душата на отбора, имат и словенския нападател Безяк, който бележи много голове този сезон. Най-важният им играч е Марселиньо, и Лацио трябва да е особено внимателен за него. Мисля, че той може да привлече и сериозен интерес от страна на италиански клубове."

Трябва ли Лацио да се подсили за предстоящите мачове, и има ли вече някакви трансферни новини?

"Лацио води преговори с няколко футболисти. Приоритет трябва да е нападател, защото трябва да има алтернатива на Клозе. Бих посочил Георгиос Самарас като възможен трансфер. Също така, и защитникът на Атлетико Минейро Ревер е в полезрението им, но заради статута си на неевропеец, може да не се получи такъв трансфер. Бафетимби Гомис от Лион и Филип Джорджевич от Нант са други имена в списъка на Лацио."

"Шансът Муран Якин да поеме Лацио през януари засега са малки, а освен това, е много вероятно той да бъде привлечен от Тотъм. Трудно ми е да си го представя като треньор на Лацио сега," завърши приближеният до Лацио агент Джанфранко Чикети.