Футболистите на Интер зарадваха своя старши треньор Роберто Манчини с първа победа под негово ръководството. „Нерадзурите“ постигнаха доста драматичен успех с 2:1 при домакинството на Днепър в мач от група „F“ на Лига Европа. По този начин грандът от Милано си осигури класиране за следващата фаза на надпреварата, а и първото място в групата.

Днепър поведе в резултата в 16-та минута. След грешка на Интер топката попадна в Евген Коноплянка, който стреля, но Сами Ханданович спаси, след което при добавката Руслан Ротан вкара в опразнената врата.

Днепър получи правото да изпълни дузпа, след като в 28-та минута Фреди Гуарин спъна Чеберячко в наказателното поле на Интер и съдията Боби Мейдън посочи бялата точка. Евген Коноплянка стреля, но много слабо и Самир Ханданович спаси.

Интер изравни резултата в 30-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Днепър се получи голямо разбъркване. Топката стигна до Здравко Кузманович, който с прецизен удар я изпрати в левия ъгъл на вратата на Днепър и под плонжа на Бойко.

Юто Нагатомо получи контузия и бе заменен принудително в 37-та минута от Уго Кампаняро.

Интер остана с човек по-малко на терена, след като Андреа Ранокиа бе изгонен за втори жълт картон в 46-та минута. Той изрита Ротан и съдията го изгони от игра.

Интер обърна развоя на срещата в 50-та минута, когато Ернансес изведе Пабло Освалдо зад защитата на Днепър. Италианският национал излезе сам срещу Бойко и с техничен удар покрай вратаря изпрати топката в мрежата му.

Никола Калинич пробва да изненада Самир Ханданович в 52-та минута, но вратарят се намеси и изби топката. Последва нова възможност пред Калинич, но защитник на Интер изби топката от гол линията.

Днепър можеше да изравни резултата в 87-та минута, когато Коноплянка стреля опасно, но Ханданович отново спаси.

Евген Селезньов вкара гол в 90-та минута за Днепър, но попадението не бе зачетено заради засада.

След този успех Интер си гарантира първото място в групата.


Inter vs Dnipro 2-1 All Goals & Full Highlights... by YTMediaOne

В другия мач Сент Етиен завърши 1:1 при домакинството си на Карабах.

Французите имат пет поредни равенства в мачовете си до този момент. След поредната грешна стъпка усложниха доста класирането си за следващата фаза на надпреварата.

Интер е първи с 11 точки, Сент Етиен е втори с 5, колкото има и третия Карабах, а четвърти с 4 точки е Днепър.

В последните мачове Днепър приема Сент Етиен, а Интер гостува на Карабах.