Отборите на Ференцварош и Еспаньол завършиха при резултат 2:2 в 5-тия двубой от група H на Лига Европа. Този резултат определено устройва българския представител Лудогорец, който остава на втората позиция в класирането преди последния сблъсък с унгарския тим в Разград. 

Още в 7-та минута нападателя Роланд Варга беше намерен на границата на наказателното поле и пласира хубав удар в долния ъгъл на Диего Лопес, но испаснкият стряж беше на ниво, за да спаси. 

В 23-та минута унгарският тим поведе след голямо разбъркване в наказателното поле на Еспаньол. След центриране от свободен удар Миха Блажич засече топката, но ударът му се отби в страничната греда. След рикошета обаче попадна в краката на Давид Сигер, който от около 20 метра разстреля Диего Лопес за 1:0. 

В 31-та минута обаче момчетата на Пабло Мачин отговориха на отхвъленото предизвикателство. След пробив на левия халф-бек Пипа той успя да центрира към точката на дузпата за Оскар Мелендо, който с късмета на рикошет направи резултата 1:1. 

През второто полувреме унгарциет продължиха да натискат в търсене на ключова победа. в 50-та минута Варга отново беше в центъра на събитията, след като негов удар мина на сантиметро от странични стълб на Лопес. 

16 минути по-късно Изаел опита мерника си от над 20 метра, но въпреки че преодоля вратаря на Еспаньол, ударът му срещна гредата. 

В 77-та минута Ференцварош получи златния си шанс. След нарушение в наказателното поле Изаел получи възможност да бъде героя за отбора си. Ударът му обаче беше отразен от Лопес, с което равенството се запази.

В първата минута на добавеното време домакините все пак стигнаха до безценната победа. След отсъдена нова дузпа в полза на Ференцварош Михал Скварка този път се зае с изпълнението и не сбърка, за да направи резултата 2:1. 

Драмата на стадиона в Будапеща обаче беше пълна. В буквално последната атака в срещата Серхи Дардер се възползва от голямо меле пред наказателното поле на стража Денис Дибуш и нанесе своя удар за крайното 2:2. 

По този начин Еспаньол си гарантира първото място в групата с актив от 11 точки. Ференцварош, от своя страна, събра 6 пункта, на точка за Лудогорец. Това означава, че всичко около съдбата на втората позиция ще се реши в последните мачове. 

Ференцварош - Еспаньол 2:2

Ето и стартовите състави на двата отбора: 

Ференцварош: Денес Дибуш, Герго Ловренсикс, Миха Блажич, Абрахам Фримпонг, Елдар Чивич, Давид Сигер, Игор Харатин, Изаел, Токмак Нгуен, Роланд Варга, Франк Боли; 

Еспаньол: Диего Лопес, Дидак Вия, Фернандо Кайеро, Луис Лопес, Пипа, Естебан Гранеро, Андер Итураспе, Пол Лозано, Себастиен Корчия, Оскар Мелендо, Виктор Кампуцано;