ПСВ Айндховен записа поредната си свръх-икономична победа в Лига Европа, след като се наложи с 1:0 над Копенхаген в мач от група К. От седем мача във втория по сила клубен турнир на Стария континент, тимът от Айндховен е спечелил шест точно със същия резултат. След три кръга, холандският гранд е лидер в групата си със седем точки. Цял мач за ПСВ изигра българският национал Станислав Манолев, който до скоро бе притесняван от болки в адукторите. Манолев получи и жълт картон десет минути преди края на срещата.

Младият Джонатан Рейс се превърна за едно полувреме от грешник в герой за ПСВ, след като пропусна дузпа, но после вкара победното попадение. Антонсон фаулира нападателя в наказателното поле в 32-та минута, но Рейс не успя да преодолее стража Виланд. Копенхаген показа компактна игра, отбраняваше се добре, но се затрудняваше да организира много опасни атаки към вратата на Андреас Исаксон.

След почивката ПСВ продължи да е по-настоятелният отбор и търсеше непрекъснато гола. Опитите на „филипсите” заслужено се увенчаха с успех в 72-та минута, когато Джонатан се реваншира с красиво попадение, след асистенция на Балаш Джуджак.

Айндховен имаше възможности и да прекъсне интригата преди края на мача, но Питерс направи най-сериозния пропуск.

Дебют в официален мач за ПСВ направи и младият сръбски бранител Ягош Вукович, който се появи като резерва в края на срещата.

Другият българин от холандския елит – Николай Михайлов, остана резерва за Твенте, при загубата с 0:2 като гост на Шериф Молдова.

Третият холандски тим в Лига Европа - Хееренвеен - победи с 1:0 като гост Херта. За берлинчани едно полувреме игра българският нападател Валери Домовчийски. Националът се появи на почивката на двубоя, на мястото на Артур Вихнярек.