Наполи постигна домакинска победа с 3:1 срещу Динамо Москва в първия осминафинален мач между двата отбора. Гонсало Игуаин се оказа големият герой за италианския отбор, след като вкара хеттрик и бе в основата на обрата, след като московчани бяха повели в резултата.

Динамо Москва поведе още във 2-та минута, когато Матийо Валбуена центрира от корнер в наказателното поле на Наполи, където Кевин Курани засече топката с глава и я изпрати във вратата на Мариано Андухар.

Кевин Курани имаше нова възможност да отбележи в 18-та минута, когато отново след изпълнение на корнер той стреля, но високо над напречната греда в аут.

Наполи изравни резултата в 25-та минута, когато Фаузи Гулам центрира в наказателното поле на Динамо Москва, където Гонсало Игуаин засече топката с глава и я вкара във вратата на Габулов.

Драйс Мертенс спечели дузпа за Наполи в 30-та минута, след като бе спънат от Матийо Валбуена в наказателното поле на Динамо Москва. Съдията без да се замисля посочи бялата точка и показа жълт картон на френския футболист за извършеното нарушение.

Гонсало Игуаин реализира наказателния удар в 31-та минута и направи резултата 2:1.

Съдията Анастасиос Сидиропулос изгони с втори жълт картон Роман Зобнин в 46-та минута и Динамо Москва завърши мача в намален състав.

Наполи се възползва от предимството, което имаше и вкара трети гол в 55-та минута. Драйс Мертенс подаде към Джонтан де Гузман, който технично продължи към Гонсало Игуаин. Аржентинецът овладя топката на гърди, след което разстреля Габулов – 3:1.

Гонсало Игуаин се опита да изненада Габулов в 70-та минута, като изпълни бързо фаул, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Динамо Москва.

Енрике направи много сериозен пропуск в 81-та минута и не успя да вкара четвърти гол за Наполи. Драйс Мертенс стреля опасно в 83-та минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Габулов.

Наполи има аванс от два гола преди реванша, който е през следващата седмица.