Димитър Бербатов влезе в игра в 59-ата минута, но не успя да помогне на своя ПАОК, който завърши 0:0 като гост на азербайджанския Габала в мач от първия кръг на груповата фаза в Лига Европа.

През първото полувреме играта бе равностойна като двата тима пропуснаха по две по-сериозни възможности за гол. Рикардиньо бе близо до попадението за Габала като един негов изстрел бе спасен от вратаря Робин Олсен, а друг мина малко над напречната греда. Бившият футболист на Левски Гари Родригес пък имаше възможности за ПАОК, но вратарят на домакините Дмитро Безотошни и късметът му попречиха да реализира.

През втората част играта продължи да се развива с поделено преимущество, а в 59-ата минута старши треньорът на ПАОК Игор Тудор прецени, че е време в игра да влезе Димитър Бербатов. Българският нападател се появи на мястото на Стефанос Атанасиадис и веднага раздвижи играта на своя тим в предни позиции.

Няколко минути по-късно Берба пусна впечатляващ пас към партньора си в атака Роберт Мак, който обаче не успя да вкара от малък ъгъл.

Габала на свой ред можеше да реализира в 67-ата минута, когато прострелен пас в наказателното поле изненада Циолис, който засече топката и беше на път да си вкара автогол, ако не бе супер намесата на вратаря Олсен.

В последните 15 минути преимуществото бе за ПАОК, но то не бе изразено в особено много положения за гърците. Габала можеше да вкара в първата минута на добавеното време, когато Антонов стреля с глава покрай вратата. Мак пък можеше да се превърне в герой за своя отбор, след като в една от последните атаки стигна до възможност за изстрел, но той бе блокиран.

В другия мач от групата два гола в края на двете полувремена донесоха драматичния успех за Борусия.

Домакините имаха преимущество над своя съперник през по-голямата част от двубоя, но трите точки бяха на път да се изплъзват преди Жоо-Хо Парк да донесе победата с гол в третата минута на добавеното време.

Гостите откриха резултата в 17-ата минута. Сергей Петров направи за смях световния шампион Матиас Гинтер отляво на наказателното поле, след което перфектно подаде на връхлитащия Павел Мамаев, който засече за 1:0.

Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг пропуснаха добри възможности за гол преди в добавеното време на първата част Дортмунд все пак да стигне до изравнителен гол. Жоо-Хо Парк центрира отлично в наказателното поле, където Гинтер бе изпуснат от отбраната на Краснодар и с глава успя да реализира за 1:1.

През втората част предимството на Борусия бе още по-осезаемо, а атаките пред вратата на Краснодар станаха все по-опасни. Мхитарян, Обамеянг, Аднан Янузай и Адриан Рамос можеше да реализират, но гол така и не падаше и по всичко изглеждаше, че двата тима ще си поделят по точка.

Двамата в основата на първия гол обаче сътвориха и втори, този път в разменени роли. В третата минута на добавеното време Гинтер поднесе перфектна топка на Парк, който вкара за победното 2:1.

Така Дортмунд оглави групата с 3 точки, ПАОК и Габала следват с по една, а Краснодар е с 0. В следващия кръг ПАОК приема в Солун Борусия Дортмунд.