Треньорът на Севиля Хуанде Рамос, чийто тим едва се промъкна до ¼-финалите, каза, че не е доволен жребия, който противопоставя отбора му на Тотнъм с Димитър Бербатов и определи англичаните като „страхотен отбор”.

„Въобще нямаме късмет с този жребий. Отгоре на всичко сме домакини в първия мач. Всички английски отбори са силни и опитни турнирни бойци. Ще бъде тежко, но Севиля не е отбор, който трябва да се плаши. Трябва да постигнем най-добрия резултат на нашия стадион, а това означава да сме пределно концентрирани.”

Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол е впечатлен от представянето на съперника и след драматично отстраняване на украинския Шахтьор смята, че испанците са един от най-добрите отбори останали в надпреварата.

„Трябва да побеждаваме най-добрите, за да стигнем до финала и няма такова нещо като „лесен жребий” в тази фаза на турнира”, каза той. „Страхотно е, че сме в последните осем и това е нашия пети ¼-финал във всички състезания през този сезон и трябва да сме горди с постигнатото.”, завърши Йол.

Победителят от двойката ще се изправи срещу победителя от битката между Байер и Осасуна, което предполага зрелищни мачове до край на турнира.