С изключително подмладен състав Олимпик Лион постигна успех с 2:0 при домакинството си на Ирони Кирят Шмона в група I на Лига Европа. Бившият играч на Левски Дарко Тасевски започна като титуляр, като за 63-ите минути на терена успя да си изкара жълт картон.

Реми Гард даде шанс на голяма част от младите надежди на „хлапетата“ и те не го разочароваха. Още в 15-ата минута дебютантът Махамаду-Наби Сар стреля мощно с глава и не остави шанс на вратаря Даниел Амос. В ролята на асистент влезе един от „батковците“ в този мач Мишел Бастос.

След почивката натискът на домакините не намаля и в 58-ата донеслият равенството срещу Спарта Прага в миналия кръг Ясин Бензиа получи подаване отдясно от 20-годишния Мехди Зефан и с безпощаден удар в близкия ъгъл оформи крайния резултат.

В другата среща, която нямаше как да окаже влияние върху класирането, Спарта Прага си тръгна с 0:0 от гостуването си на Атлетик Билбао.

Така Лион завърши на първо място в групата с 16 точки и без загуба, следван от чешкия гранд, който финишира с 9 точки. Миналогодишният финалист Атлетик остана 3-и с 5 точки и напусна турнира в компанията на Ирони.