Отборът на Хамбургер направи впечатляващ обрат срещу Галатасарай в мач реванш от турнира за Купата на УЕФА и по този начин намери място на четвъртфиналите на надпреварата.

Германският тим стигна до успех с 3:2 като гост, въпреки че в началото на второто полувреме изоставаше с цели два гола. Първият двубой в Германия завърши наравно 1:1 и така с общ резултат 4:3 се класира сред осемте най-добри.

Срещата на „Али Сами Йен” започна вихрено за домакините, които показаха, че ще търсят победата на всяка цена. При една от поредните си атаки в заключителните минути на първата част Галатасарай стигна до дузпа, след като Боатенг спъна в наказателното поле нападателя Милан Барош. За проявата си Боатенг получи жълт картон в мача, който е трети за футболиста в турнира до този момент. Това означава, че той ще пропусне първия четвъртфинален мач за Хамбургер.

Зад топката застана австралиецът Хари Кюъл, който откри резултата и хвърли в екстаз феновете на домакините, които бяха препълнили стадиона. Веднага след подновяването на играта самият Барош се възползва отлично от пас на Арда и с прехвърлящ удар не остави шансове на Франк Рост за 2:0.

Постепенно домакините намалиха значително темпото, мислейки че всичко в мача е решено, което в крайна сметка им изигра лоша шега. Гереро върна надеждите на гостите в 57-ата минута, а само три по-късно отново той изравни за 2:2. В даденото от съдията продължение Ивица Олич също записа името си сред голмайсторите, само за да оформи крайния резултат.

За следващата фаза на турнира се класираха още отборите на Вердер, Олимпик Марсилия, Динамо Киев, Шахтьор Донецк и Удинезе. Жребият за четвъртфиналите е утре в Швейцария.