Хамбургер победи Байер Леверкузен с 3:2 в немското дерби от 1/8-финалите в турнира за Купата на УЕФА. Въпреки победата обаче бившият отбор на Димитър Бербатов продължава напред след общ резултат 3:3, но с два гола на чужд терен.

Сергей Барбарес изненадващо откри резултата в полза на гостите в 19-тата минута. Бившият играч на Хамбургер засече топката след центриране на Транкильо Барнета.

Въпреки натиска на домакините, до края на първото полувреме нов гол не падна. Само 7 минути след началото на втората част обаче Пьотър Троховски вкара за 1:1 с чудесен изстрел от 23 метра.

Само 2 минути по-късно обаче Теофанис Гекас върна преднината на Леверкузен. След като преодоля зашитата на Хамбургер, гръцкият голаджия стреля в дясната греда на Франк Рост, след което топката попадна във вратата.

В 65-тата минута Хосе Паоло Гереро върна интригата с втори гол за домакините. Ги Демел подаде на перуанския нападател, който овладя топката, обърна се към вратата и с точен удар в долния десен ъгъл вкара третия гол за последните 12 минути.

Драмата стана пълна в 81-вата минута, когато звездата Рафаел Ван дер Ваарт изненадващо стреля пред погледа на съотборника си Гереро и вкара за 3:2.

До края на срещата домакините се впуснаха в атаки, но не успяха да отбележат четвърти гол, който щеше да ги класира напред.