Старши треньорът на ФК Баку Гьоко Хаджиевски продължава да се жалва от реферите в първия мач с Левски от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Двубоят на "Тофик Бахрамов" в столицата на Азербайджан миналия вторник завърши 0:0.

"Със смесени чувства съм след първия мач. Радвам се, че не допуснахме гол, но в същото време и не успяхме да вкараме. Не ме напуска и мисълта, че норвежкият арбитър (Свейн Одвар Моен) повлия на резултата", заяви Хаджиевски.

Той е недоволен най-вече, че скандинавските рефери не са отсъдили дузпа в полза на ФК Баку при инцидент в наказателното поле на Левски в началото на втората част, при който Юсеф Рабех при опита си да изчисти една топка със задна ножица неумишлено ритна в главата Феликс Фелипе Алмейда.

"Няколко пъти гледах ситуацията с Феликс в наказателното поле. Разбирам, че главният съдия може би не успя да види момента на удара, тъй като всичко стана много бързо. В крайна сметка обаче той има помощник, а и четвърти съдия, които обаче също не реагираха", каза македонецът, цитиран от БТА.

"Смятам, че след като видя състоянието на Феликс, реферът трябваше да отсъди дузпа, макар и със закъснение. Не мога да разбера откъде страна с такива традиции в съдийството като Норвегия извади този арбитър? И защо УЕФА му дава да свири мачове? Все пак играем в Европа, а не в Занзибар. Това е футбол, а не бой без правила. Ако норвежецът беше дал тази дузпа и ние я бяхме вкарали, съм убеден, че щяхме да спечелим", допълни той.

Хаджиевски е наясно, че реваншът в София няма да бъде никак лесен. Той все още има колебания за стартовия състав за двубоя на 5 август на "Герена".

"Не съм решил за титулярния състав. Има време да помисля. Не ни достигаше скорост в първата среща, но за реванша се завръща Бахтияр Солтанов, на когото много разчитаме. Като домакини българите ще трябва са играят по-отворено и да атакуват повече. В Баку те създадоха само три положения. Даже Екранас имаше повече. Не мисля, че в Левски са останали доволни от това", каза той.

"Ще ни бъде много тежко в България. Местните запалянковци са много активни. Те стават 12-и, та дори и 13-и играч на съперника. Ние все пак няма да мислим за феновете, а за играта. В крайна сметка на стадиона ще има и наши привърженици, които ще ни подкрепят", добави македонецът.