Старши треньорът на БАТЕ Борисов Виктор Гончаренко единствен обърна внимание на българските журналисти, при пристигането на тима тази сутрин в Горна Оряховица. Въпреки че отборът му губи с 0:1 преди реванша срещу Литекс от Лига Европа, младият специалист не изглеждаше притеснен. Той изрази увереност, че независимо от гола пасив след първия мач в Минск, БАТЕ ще продължи в групите на турнира.

„Продължавам да смятам,че Литекс е преодолим отбор, въпреки загубата,” каза Гончаренко. „Признавам, че ни изненадаха, Но ако не вярвам, че можем да ги победим, няма смисъл да се състезаваме.”

Той продължава да се надява на положителен резултат. „Не искам да говоря за шансовете на отбора, но е по силите на БАТЕ да продължи,” добави треньорът.

Гончаренко няма проблеми с контузии, като е включил в групата и Владимир Ржевски, който миналата година вкара на Левски в София.

Запитан за сравнение между Литекс и Левски, след като БАТЕ отстрани „сините” в Шампионската лига миналата година, Виктор Гончаренко отдаде предпочитания на Левски. „Левски е по-техничен отбор и доста повече ни затрудни миналата година,” обясни наставникът на БАТЕ Борисов.