Голмайсторът на Ред Бул Залцбург Марк Янко пропусна днешната тренировка на отбора заради контузия и може да пропусне мача срещу Левски от Лига Европа в четвъртък, съобщава ДПА.

Австрийците приемат българския шампион в среща от третия кръг от надпреварата след две победи досега - 2:1 срещу Лацио в Рим и 2:0 срещу Виляреал у дома.

26-годишният Янко страда от травма в горната част на дясното бедро, заради която напусна принудително на почивката при загубата с 0:1 за първенство от Аустрия (Виена) в събота.

Старши треньорът Хууб Стевенс определи германския таран Александър Циклер за евентуален заместник на Янко. Заради травмата на водещия си нападател холандският спец повика по спешност в първия състав 23-годишния сърбин Джордже Ракич, който е водещ реализатор на втория отбор на клуба.

Стевенс не може да разчита в мача срещу Левски на Ренe Ауфхаузер, Саша Илич, Анис Бусаиди и Мехди Трауи, които нямат картотеки за участие в Лига Европа.

В титулярния състав след прекаран грип се завръща централният бранител Рабиу Афолаби, но халфът Никола Покривац е под въпрос поради вирусно заболяване, заради което не игра и в мача с Аустрия.

„Анализирахме внимателно грешките си от мача с Аустрия. Надявам се футболистите да не ги повторят в предстоящата среща в четвъртък”, каза Стевенс.