Черно море загуби с 0:1 от Сампдория и мача реванш от третия квалификационен кръг на турнира Интертото. С общ резултат 2:0 отборът от Италия се класира за турнира за Купата на УЕФА.

„Моряците” играха по-добре от своя съперник през целия мач, но не успяха да реализират създадените положения пред вратата на Кастелаци.

В 21-та минута Георги Андонов стреля опасно, но топката излезе в аут. Малко преди края на първото полувреме много хубав удар от въздуха на Джалма мина много близо до лявата греда на вратата на Кастелаци.

През второто полувреме футболистите на Никола Спасов продължаваха да създават опасности пред вратата на Сампдория, но нови пропуски се отличиха Джалма, Андонов и Джоров.

В 76-та минута в игра се появи голямата звезда на Сампдория Виченцо Монтела, който влезе на мястото на Карачоло.

В 90-та минута Маджо се възползва от колективна грешка на отбраната на Черна море и на празна врата отбеляза единственото попадение в срещата.

Сампдория: Кастелаци, Кампаняро, Сала, Акарди, Дзенони, Волпи (86’ Саммарко), Паломбо, Пиери, Коман (61’ Маджо), Белучи и Карачоло (76’ Монтела).

Черно море: Илчев, Джоров, Томаш, Домакинов, Бачев, Георгиев (88’ Манолов), Рикардо, Джалма, Димов (88’ Мирчев), Андонов (86’ Да Силва) и Фабиано.