Наставникът на Нюкясъл хвърли вината, за отпадането на отбора си, върху собствените си футболисти, които не успяха да се класират за ¼-финалите за турнира за Купата на УЕФА.

След загуба в реванша в Холандия с 2:0 от АЗ тима на Рьодер се прости с бъдещо участие в тазгодишното издание турнира, заради головете на чужд терен, отбелязани от холандците на „Сейнт Джеймис Парк” в първата среща, която завърши с победа за „свраките” с 4:2. Головете за победата на АЗ отбелязаха Шота Арвеладзе и Дани Коверманс.

„Аз съм ужасно разочарован”, каза Рьодер. „Играчи, които очаквах да се представят на ниво ме подведоха. Вярвах, че сме във форма и съм недоволен от поведението на част от футболистите. Имах нужда от равностойни и добре играещи момчета, но просто не се получи така. Прекалено много от опитните в отбора бяха бледо копие на себе си. Очаквах да се представят много по-добре.”, допълни Рьодер.

Той каза още, че и контузии са попречили на отбора му да продължи в борбата за спечелване на нов голям трофей след като последният такъв беше пред 1969г., когато „джордитата” печелят Купата на панаирните градове.

„Най-лесно е да се каже, че това е поредният провален сезон за Нюкясъл”, обясни Рьодер. „Всички знаят за проблемите, които имаме. Имахме девет операции на играчи през сезона и това е факт, който не е за подценяване. Трябва