Ситуацията в група А на Лига Европа се заплете след мачовете от четвъртия кръг. Причината е победата на Цюрих с 3:2 над Виляреал, която върна швейцарците в играта. В същото време Борусия Мьонхенгладбах постигна успех с 2:0 като гост на Аполон Лимасол и оглави класирането в групата.

В Цюрих двата отбора си спретнаха голово шоу през първото полувреме, в което в рамките на 10 шеметни минути, паднаха и петте гола. Томас Пиня откри резултата в 20-ата минута, след като засече с глава центриране на Хавиер Еспиноса. Само минута по-късно домакините изравниха след нов точен удар с глава, този път на Франк Етунди.

Нови 3 минути бяха нужни за третия гол, с който Виляреал отново излезе напред в резултата, а в прегръдките на съотборниците си бе Жерар Морено. Авансът на „жълтата подводница“ този път изтрая „цели“ 2 минути преди Берат Джимсити с впечатляващ изстрел с глава от далечно разстояние да изравни за 2:2.

В 29-ата минута бе време и за пети гол в мача, с който Цюрих за първи път поведе в резултата. Ясин Чикауи бе точен след асистенция на Нико Елведи.

В същото време в Лимасол гостите стигнаха до успеха с голове през второто полувреме. В 56-ата минута Рафаел се възползва от впечатляващата техника на Торган Азар, който му предостави топката след красив прехвърлящ пас, след което бразилецът реализира за 1:0.

Домакините пропуснаха някои възможности за изравняване, а в добавеното време на мача Патрик Херман узакони успеха на немците с втория гол в мача.

Класиране в Група А:

1. Борусия Мьонхенгладбах 8

2. Виляреал 7

3. Цюрих 4

4. Аполон 3