Белгийското дерби на осминафиналите в Лига Европа предложи доста по-малко емоции и голове, за разлика от първото си издание в тази фаза. Този път Генк и Гент завършиха само 1:1, но домакините се класираха за четвъртфиналите след победата си с 5:2 в първата битка. 

Не, че в този сблъсък имаше каквато и да било интрига след първото му издание, но всичко в него окончателно приключи още преди почивката, когато Тимоти Кастан реализира единственото попадение за Генк и направи оставащите минути просто протоколни. Все пак в края Гент изравни чрез Луи Верстрете, но това е леко утешение за феновете за отпадането.

Иначе гостите започнаха по-активно срещата в търсене на ранен гол, след който да могат да се надяват на обрат. Моузес Симон и Калифа Кулибали обаче не успяха да се разпишат. И ентусиазмът на гостите беше попарен в 20-та минута. 

Тогава Жан-Пол Бойтиус намери пред наказателното поле Тимоти Кастан и той нахлу в него. Макар и под малък ъгъл, той изстреля истински снаряд, който макар да беше в обсега на вратаря, беше наистина неспасяем заради силата на удара. Така резултатът беше открит. 

В 27-та минута Калифа Кулибали можеше да изравни, но изстрелът му с глава от около 10-ина метра мина на сантиметри встрани от вратата и в крайна сметка до попадение за Гент не се стигна. 

Така почивката дойде при минимален, но напълно достатъчен и комфортен аванс в полза на домакините от Генк. След подновяването на играта Самуел Калу на два пъти имаше шанс да се разпише за Гент в 54-та минута, но беше неточен. 

Последваха няколко пропуска за Генк, а в 80-та минута Жан-Пол Бойтиус дори и тресна гредата, но така и не падна второ попадение в полза на домакините. За сметка на това те инкасираха едно, за да се оформи крайното 1:1. 

В 84-та минута Самуел Калу намери перфектно Луи Верстрете и той, останал непокрит, с едно докосване успя да намери мрежата за 1:1. При този резултат приключи и двубоя, а Генк се радва, защото за първи път в историята си е на четвъртфинал в Лига Европа.