Във втория си мач от груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА в група Н Галатасарай се провали насред Истанбул, след като загуби с 2:3 от шведския Хелзинборг.

Гостите поведоха в 31-та минута, след като Андреас Дал нахлу по дясното крило в половината на домакините, след което центрира в наказателното поле на турския отбор, където Хенрик Ларсон се оказа най-съобразителен и се разписа в противниковата врата.

Само след осем минути изненадващо шведите удвоиха преднината си, след като Рене Маконделе намери непокрития бенински нападател на Хелзинборг Разак Омотойоси, който от близко не сбърка.

В даденото от съдията продължение на първата част домакините намалиха, след като Шабани Нонда засече с глава една центрирана топка от ъглов удар от страна на Арда Туран.

В 75-та минута с хубав далечен удар Кристофър Андерсон отново даде два гола аванс за Хелзинборг и умълча препълнените трибуни на стадион „Али Сами Йен”.

В края на мача нещата от последните минути на първото полувреме се повториха, след като Туран намери Нонда, който отново не сбърка и направи по-почетна загубата на Галатасарай.