Галатасарай допусна неочаквана издънка в група В на турнира за Купата на УЕФА. Турският гранд загуби от Металист Харков с 0:1, но остана начело в групата с шест точки. Двубоят отиваше към нулево реми, когато Едмар го наруши в 81-та минута.

Металист с четири точки от два мача също има сериозни шансове да се бори за излизане от група.

Другият двубой от група В бе далеч по-интригуващ, като Олимпиакос се подигра с Бенфика, като би с 5:1. Всички попадения в мача паднаха до 53-та минута, като само един бе реализиран след почивката. Гайети откри във втората минута, Патсацуглу в 17-та и Санто в 24-та направиха 3:0 в полза на домакините. Единственият гол за Бенфика реализира Давид Луиш в 33-та минута, но до края на полувремето резултатът вече бе 4:1, след като и Белусчи се разписа във вратата на португалците.

След феноменалното първо полувреме, Олимпиакос отпусна оборотите след почивката и успя да отбележи „само” още един гол, благодарение на Диого в 53-та минута. През вторите 45 минути мачът се доиграваше, като изходът отдавна бе ясен.

Бенфика е на път да се прости с Европа, след като от три мача успя да вземе само точка. Олимпиакос също не е в „розово” положение, след като има един успех от две срещи, но все пак има да играе още двубои.

Класиране:

1. Галатасарай 3 мача, 6 точки

2. Металист 2 мача, 4 точки

3. Олимпиакос 2 мача, 3 точки

4. Херта 2 мача, 2 точки

5. Бенфика 3 мача, 1 точка