Отборът на Андерлехт вече гледа към 1/16-финалите в турнира Лига Европа след успех като гост над Габала с 3:1 в мач от петия кръг в група С. С победата Андерлехт натрупа 11 точки на първото място и все още няма поражение.

Тимът на Габала пък инкасира пета поредна загуба в групата си.

С 8 точки на втора позиция в тази група С е съставът на Сент Етиен, който по-късно играе с Майнц 05.

Азербайджанският Габала и Андерлехт си вкараха по едно попадение до почивката. Гостите от Белгия поведоха с 1:0 в10-ата минута с попадение на 19-годишния Юри Тилеманс, който изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на домакините, след като получи от Диего Капел.

Пет минути по-късно обаче Габала получи правото да изпълни дузпа и Рикардиньо изравни с точен удар от бялата точка в 15-ата минута.

В средата на полувремето украинският вратар на Габала Дмитри Безотошни направи изключително спасяване, спирайки изстрел с глава на Франк Ачеампонг. В 36-ата минута Габала стигна до нов шанс, когато Филип Озобич напредна опасно и стреля, но ударът му бе блокиран от бранител.

Андерлехт

източник: БГНЕС

Футболистите на Андерлехт извоюваха успеха си с два бързи гола буквално в последните минути на мача. Масимо Бруно даде преднина на гостите в 90-ата минута, а три по-късно Лукаш Теодорчик оформи крайното 3:1 за Андерлехт.

Иначе след почивката Ника Квеквешкири пусна към Рашад Еюбов, но той не успя да отправи добър удар. В 74-ата минути Рикардиньо имаше шанс да даде аванс на Габала след като за втори път изпълни дузпа, но този път не успя да реализира.

Азербайджанците останаха с човек по-малко в 89-ата минута заради втория жълт и съответно червен картон на Рашад Еюбов, а минута по-късно дойде и вторият гол на съперника. В третата минута на добавеното време Теодорчик направи загубата на Габала още по-тежка.